En el llibre explico una anècdota que guardo sobre el Pep Guardiola de quan m’estava recuperant de l’operació de l’esquena del 2010. Un dia em va trucar i per animar-me em va dir unes paraules que em fan pensar amb la millor etapa de la història del Barça: “Força i coratge”. Un dia va trucar per animar-me i em va dir unes paraules que em fan pensar amb la millor etapa de la història del Barça: “Força i coratge”.

L’estiu del 2008 tocava época de canvis a Can Barça després  d’una temporada en blanc que culminava la fi de l’era Rijkaard i aleshores Joan Laporta, president del Barça, va apostar pel Pep Guardiola que acabava d’entrenar el Barça B a tercera divisió. No es van estalviar les crítiques per la falta d’experiència com a entrenador per entrenar un equip de primer nivell com el Barça. El projecte liderat per Guardiola s’emportaria per davant pesos pesants com Ronaldinho o Deco, faria que s’apostes per  joves de la cantera com Busquets o Piqué (recuperat del United) i naturalment fitxatges que aportesin aire fresc a l’equip com per exemple Dani Alves. Qui ens ho hauria dit que amb aquest equip el Barça faria història i es convertiria en el millor equip del món guanyant tots els títols possibles.

I és que l’estil de Guardiola no només feia guanyar sinó que oferia un joc maco de veure per l’espectador amb el famòs “Tikitaka”. Estic segur que molta gent va disfrutar encara que no fós culé. Tot aquest éxit no s’explica sense la forma de treballar, a base d’esforç, treball en equip i lluita constant. Per resumir tot aquest esperit, hi ha un anunci d’Estrella Damm del 2009, que us comparteixo a continuació, que explica molt bé que va fer que el Barça fós el centre del món.

Aquest Barça va ser un exemple de valors més enllà del món del fútbol, per mi és tota una inspiració en la meva lluita constant per superar els problemes i les circumstàncies que comporta una malaltia com Duschenne. Així que força i coratge a tots aquells que estigueu passant per moments o circumstàncies dificils. Podeu veure on adquirir el meu llibre en aquest mateix blog

A continuació us comparteixo un video amb imatges d’aquesta época inolvidable i l’anunci d’Estrella Damm que us he comentat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xavi Argemí Ballbè (@xargemi)