Una de les coses que més em remarquen les persones que han llegit el meu llibre (Aprendre a morir per poder viure) és que el que més els ha ajudat en llegir-lo és la distinció entre problemes i circumstàncies que faig, una de les coses més importants que he après en la meva vida.

Com a persona amb una discapacitat física, he hagut de fer front a moltes circumstàncies que no podia canviar, com ara la meva incapacitat per caminar. Aquesta situació em va obligar a aprendre a acceptar les circumstàncies tal i com són i a centrar-me en allò que sí que podia canviar: la meva actitud i la meva forma de veure les coses.

No obstant, també he hagut de fer front a molts problemes al llarg de la meva vida, com ara les dificultats per accedir als estudis superiors  o al mercat laboral. En aquests casos, vaig haver de buscar maneres de superar-los i de trobar solucions que em permetessin assolir els meus objectius.

En aquest sentit, crec que és molt important aprendre a diferenciar entre les circumstàncies i els problemes, ja que això ens permet centrar els nostres esforços en allò que realment podem canviar i millorar. En altres paraules, si ens enfrontem a una circumstància que no podem canviar, com ara la meva discapacitat, hem de centrar-nos en acceptar-la i adaptar-nos a ella. D’altra banda, si ens enfrontem a un problema, hem de buscar maneres de superar-lo i de trobar solucions que ens permetin assolir els nostres objectius.

Per a mi, aquesta ha estat una lliçó vital que m’ha ajudat a enfrontar les situacions difícils de la vida amb una mentalitat positiva i proactiva. No només m’ha ajudat a superar els meus propis reptes i dificultats, sinó que també m’ha permès ajudar altres persones a fer el mateix.

Creure en un mateix i en les pròpies capacitats és fonamental per assolir els objectius que ens proposem. És important no deixar que les circumstàncies de la vida ens enfonsin i ens impedeixin créixer com a persones. En canvi, hem de veure-les com a oportunitats per aprendre, créixer i superar-nos a nosaltres mateixos.

En conclusió, crec que la distinció entre les circumstàncies i els problemes és una habilitat fonamental per a la vida, especialment per a aquells que, com jo, viuen amb discapacitats o altres situacions difícils.

Per què complicar-se le vida amb els problemes del país quan la solució més simple és solucionar-los?
Vinyeta de Mafalda del dibuixant argentí Quino

No et perdis res!

Posa't al dia amb els nous posts!

Últims posts a Instagram

Segueix-me a Instagram | @xargemi

© Xavi Argemí. Tots els drets reservats.

Privacy Preference Center